by TouristOnline
- samlet udbud af sommerhuse i i Danmark og Europa
Du er her: / sommerhusedanmark.dk / Sommerhuse med gode fiskemuligheder

Sommerhus nær gode fiskemuligheder

find det rigtig fiske hus

Med mere end 7.000 km kyststrækning er Danmark kendt for ubegrænsede og unikke forhold for lystfiskere. Hvad enten du søger hav- og kystfiskeri, å, sø eller put & take udfordringen, så finder du den i Danmark. Intet sted i Danmark er du længere væk fra kysten end 50 km, hvilket gør Danmark til et oplagt feriemål for lystfiskere. Det eneste det kræver er et gyldigt fisketegn og et sommerhus, der egner sig til en lystfiskerferie.

Sommerhuse med gode fiskeforhold


På SommerhuseDanmark.dk finder du netop et stort udvalg af sommerhuse, der udmærker sig ved at byde på gode forhold for lystfiskere. Her kan du søge på faciliteten ”Gode fiskeforhold” og på den måde finde frem til det sommerhus, der passer til netop din ferie. I højre side har vi indsat links til sommerhuse med gode fiskeforhold i de forskellige regioner i Danmark. Herefter kan du selv indsnævre søgningen til en by/område eller ved at vælge yderligere faciliteter og udstyr.

Sommerhuse med gode fiskeforhold er ofte placeret max 500 meter fra kysten eller nær en sø eller å med fiskemuligheder. Fiskevenlige huse er ofte også udstyret med rummelig fryser og nogle har endda en særlig fiskerenseplads. På de enkelte huses detaljeside kan du læse, hvilke faciliteter, der findes eller du kan kontakte os, hvis du har yderligere spørgsmål.

Gode fiskesteder i Danmark


Langs den jyske vestkyst er der mulighed for havfiskeri og fiskeri i kendte åer som Ribe Å, Varde Å, Skjernå og Kongeå. Langs kysten fanges der typisk kæmpe torsk om vinteren, mens det forår og efterår mest er fladfisk. I forsommeren og sensommeren er området berømt for makreljagt. I åerne fiskes der typisk med laks, havørred og stalling.

I den 180 km lange Limfjorden i Nordjylland findes der mange forskellige fiskemuligheder, der gør saltvandsfjorden til en attraktiv og yndet destination blandt lystfiskere. I fjorden fanges der primært havørred i foråret og efteråret samt hornfisk i forsommeren. Derudover er Limfjorden også berømt for fiskeri efter blåmuslinger og østers.

Kysten rundt om Fyn er et populært udflugtsmål blandt lystfiskere. På Fyn er der igennem en længere årrække gjort en særlig indsats for at sikre et bedre vandmiljø og en ekstraordinær indsats for at pleje fiskebestanden. I bælterne, Lillebælt, Storebælt og Langelandsbæltet fanges der torsk i forskellige vægtklasser og ellers er fangsten typisk havørred, som et særligt havørred program har været med til at sikre.

Sjælland og Øresund mellem Danmark og Sverige er kendt for at huse kæmpe torsk på helt op til 20 kg. Men Sjælland er også mere end havfiskeri, i eksempelvis søer som Furesøen og Esrum Sø er der lang tradition for lystfiskeri og der fanges nogle af Danmarks største gedder, aborrer og sandarter.

Bornholm har der traditionen tro været fisket efter vilde havørreder, men på det seneste er det også blevet muligt at fange kæmpe laks. Der er bl.a. fanget østersølaks på over 20 kg.

Sommerhuse med gode fiskemuligheder: